Најновије вести

“Срби треба да учествују на изборима на Косову”

Срби треба да учествују на изборима на Косову, а видеће се јасно колико ће они, којима је једини циљ да сруше Српску листу, добити гласова, истакао је данас председник Србије Александар Вучић.

 

Вучић је, упитан за предстојеће изборе на Косову и појединце из српске заједнице који су спремни да уз подршку Приштине изађу на њих, рекао да му је интересантно како мисле да на Косову треба да учествују на изборима, а истовремено говоре да нема услова за учешће на изборима у Србији.

“Они то говоре и када им казете ‘ви напишите све те услове’. Они неће на изборе у Србији, јер их народ неће”, подвукао је он.

Вучић је рекао да редовно чита анализе, не само бројке, већ шта народ жели и мисли, што други не раде.

“Њих народ не занима. Не ваљају им избори у Београду, а изаћиће на изборе у Приштини само са циљем да сруше Српску листу. Сада ћете видети колико ћете да добијете. Уз сву подршку албанских медија и страних служби видећете колико ћете ви добити, а колико Српска листа и они за које ће Београд да позове да се гласа. Видећете колико простора овде имају, а не представљају никога сем себе”, поручио је он.

На питање шта можемо да учинимо против такси Приштине Вучић је рекао да живимо са таксама и да смо навикнути на њих.

“Знамо и рачунамо на тај огроман губитак. То је дугорочан губитак тржишта. Колико год да кажемо да смо се навикли на таксе, ипак раст би нам био већи, био би већи извоз, платни дефицит мањи”, додао је он.

Вучић је казао да су то неразумне одлуке које некада морате да прихватите.

Подели на: