Најновије вести

Србин из Бујановца рањен јуче у Шилову је ван животне опасности

Србин из Бујановца Н.С. (24) јуче је рањен из пиштоља у Шилову, крај Гњилана, када је на њега пуцао суграђанин Р.Х. (35) албанске националности. До инцидента је дошло испред кафане на периферији села када је наоружани нападач после вербалног конфликта са супругом повређеног, која је закупац у том објекту, отворио ватру.

 

Повређеном је одмах на лицу места указана хитна помоћ и превезен је у болницу у Гњилане на даље лечење. Пацијент је ван животне опасности, сазнаје Пулс.

Полиција се, након пријаве, брзо појавила на лицу места, али је нападач успео да побегне и даље се налази у бекству.

Како је изјавио портпарол косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани, полиција је обавила увиђај и трага за починиоцем.

„Познати су и нападач и оштећени, обојица су држављани Ср бије, из Бујановца. Нападач албанске националности се терети за покушај убиства, а повређени је на лечењу у Гњилану, тренутно ван животне опасности“, каже Хашани, не наводећи евентуалне мотиве сукоба.

Ово није први пут да долази до физичких обрачуна у угоститељским објектима са музиком уживо у Шилову, у које, последњих година, долази до међусобних чарки и сукоба између гостију, углавном албанске националности, због чега су мештани овог чисто српског села веома забринути и траже адекватну заштиту и реакцију надлежних.

Мештани Шилова,њих више од 350, предали су још прошле године општини Гњилане, полицији и КФОР-у петицију са захтевом да забрани рад локала, у којима, се поред алкохолног пића, како се наводи, „подводе женске особе за које се не зна одакле су и са којом намеровом бораве у тим објектима“, али до данас није било никакве реакције или одговора.

Село Шилово је једно од неколико села са српском већином у општини Гњилане у којем се налазе институције важне за опстанак Срба, као што су основна школа и гимназија, Комерцијална банка, Дом здравља, културно – просветни центар и регионална Радио Телевизија Пулс.

Подели на: