Најновије вести

Српска листа представила два нова члана

Педставници Српске листе, поздравили су одлуку Мирослава Ристића и Младена Станковића, да из Самосталне либералне странке, пређу у Српску листу.

 

На конференцији за новинаре, председник Српске листе, Горан Ракић, изразио је захвалност Мирославу Ристићу и Младену Станковићу на одлуци да се прикључе овој листи у, како је рекао, борби за српско јединство на предстојећим ванредним парламентарним изборима на Косову.

“Српска листа поздравља одлуку Мирослава Ристића – досадашњег директора и члана председништва СЛС-а и Младена Станковића да се прикључе Српској листи, како би сви заједно успели да покажемо да једино сложно, заједно и јединствено можемо да се изборимо за опстанак нашег народа на Косову и Метохији и за оно што је најбитније – за бољу и сигурнију будућност наше деце”, рекао је Ракић.

Мирослав Ристић, демантовао је наводе председника СЛС-а, Слободана Петровића, да у тој странци није обављао никакву функцију и истакао да је одлука о преласку у Српску листу лично његова одлука.

“Јесам био директор странке у СЛС-у, али они сада могу да причају шта хоће. Очекујем да ће и наредних дана бити притисака од стране СЛС-а на мене, али издржаћу и ово. Стојим иза сваке своје речи и одлуке”, казао је Ристић.

Младен Станковић, такође тврди да је Мирослав Ристић био директор у СЛС-у и нагласио да је управо због “самовоље једног дела руководства СЛС-а” и донео одлуку да се данас прикључи Српској листи.

“Ја знам како је гласано и како сам човека звао. Господин Ристић је уживао подршку одређеног броја људи и из поштовања према њему и тим људима, истина је изузетно важна. У овако тешким и судбоносним тренуцима, решавање питања опстанка и повратка српског народа на Косово и Метохију, мора да буде у сагласности са званичним Београдом и никако другачије. Сазвао сам седницу општинског одбора СЛС-а који је једногласно подржао мој предлог да се искључимо из странке и дамо подршку кандидатима Српске листе на предстојећим парламентарним изборима”, рекао је Станковић.

Поред оставке на свим местима у СЛС-у, Станковић је данас поднео оставку и на место саветника у Министарству за просторно планирање и заштиту животне средине.

Подсетимо, председник Самосталне либералне странке, Слободан Петровић, раније данас у писаном саопштењу, демантовао је тврдње Мирослава Ристића да је имао било какву функцију у тој странци и оптужио “поједине медије” који су претходно пренели вест о преласку Ристића у Српску листу, за, како је навео, ширење гнусних лажи. Један од медија, које је председник СЛС-а, Слободан Петровић, прозвао је и Радио Контакт плус.

Поводом ове вести, Контакт Плус радио је покушао да ступи у контакт са председником СЛС-а, Слободаном Петровићем, али се он, до објављивања није јављао на телефон.

Подели на: