Најновије вести

Српски повратници у Брестовику други дан без воде

Непознати починиоци пресекли су протекле ноћи у селу Брестовик код Пећи водоводну цев која напаја доњи део села у коме живи петнаест повратничких породица. Цев је оштећена тако да је брза санација немогућа, јавља Радио “Гораждевац”.

 

Слађана Милетић, која у овом селу живи са супругом и четворо деце изјавила је за Радио Гораждевац да су о овом случају обавестили полицију, локалне власти, КФОР, ОЕБС и УН.

Милетићева није могла са сигурношћу да потврди ко је пресекао цев, али је изразила сумњу на локалне албанске компаније које су са још неколико кућа у горњем делу Брестовика имају воду. Као разлог такве сумње наводи, постављање чепа на прекинутој цеви.

“Имамо велики број грла стоке и домаћинство које не може да функционише без воде. Очекујемо од надлежних да реше овај велики проблем за све нас који живимо преко реке”, изјавила је Милетићева за Радио Гораждевац.

Први повратници вратили су се у Брестовик септембра 2004. године. Тренутно овде живи двадесет породица, које углавном живе од социјалне помоћи, сточарства и пољопривреде.

Сеоски водовод изградила је међународна организација Мерси кор у сарадњи са општином Пећ.

Ово није први случај да повратници у Брсетовику имају проблем са водоснабдевањем. Последњи у низу проблема у вези напајања пумпе за воду струјом и рачуна за струју решила је општина Пећ, јавља Радио Гораждевац.

Подели на: