Најновије вести

Стано: ЕУ жали што нема споразума, режим налепница остаје на снази

Портпарол Европске уније Петер Стано потврдио је да режим налепница остаје да важи, с обзиром на то да споразум о трајном решењу за таблице између Београда и Приштине није постигнут.

 

 

Петер Стано је у саопштењу за медије навео да ЕУ жали због тога што на састанку двојице главних преговарача у четвртак у Бриселу није постигнут договор о регистарским таблицама.

Он је додао да је Радна група о регистарским таблицама завршила у среду свој рад, испитавши све опције за трајно решење овог питања, а на основу стандарда и праксе ЕУ.

У саопштењу се наводи да ЕУ, као посредник, позива главне преговараче двеју страна да се наредних дана поново сретну у Бриселу како би се договорили о следећим корацима ради постизања договора.

“ЕУ и међународна заједница очекују да се обе стране уздрже од било какве унилатералне акције, што би могло да угрози безбедност на терену и додатно искомпликује даљи напредак у дијалогу”, наводи Стано у саопштењу.

Он је пренео и да су главни преговарачи такође разговарали и о другим актуелним питањима, укључујући примену ранијих споразума и припрему терена за следећи састанак на високом нивоу, и додао да ће разговори о тим темама бити настављени наредних дана.

Подели на: