Најновије вести

Стефановић: Курти последњи који може да говори о Војсци Србије

Аљбин Курти је последњи човек на свету који има било какво право да говори о опремању Војске Србије и о њеним капацитетима, поручио је данас министар одбране Небојша Стефановић, поводом тврдњи премијера привремених приштинских институција о “војној претњи из Србије”.

 

 

Курти мора да зна да није овлашћен и да нема никакво право да се бави војним и безбедносним питањима, већ да је то искључиво у надлежности мисије КФОР-а са којом војска Србије и Министарство одбране имају одличну сарадњу”, поручује Стефановић у саопштењу Министарства одбране.

Он је додао и да нико у региону нема разлога да брине о одбрамбеним капацитетима српске војске, која је, каже, поуздан и добро опремљен систем који гарантује безбедност свим грађанима.

“Изјаве Аљбина Куртија о некаквој војној претњи из Србије одавно нико не може да узме за озбиљно, али он не одустаје. Он лешинари над сукобом у Украјини тражећи у томе разлог да преко реда и на мала врата уђе у чланство НАТО, па када је моментално одбијен, враћа се својој старој тужбалици да страхује од војне снаге Србије”, навео је Стефановић.

Курти и његови у Приштини највећа су безбедносна претња у региону, додаје Стефановић у саопштењу, јер се баве илегалним наоружавањем својих сународника и милитаризовањем Косова и Метохије, мимо свих споразума који уређују војно присуство у покрајини.

“Да можда не страхује да је Србија у стању да уништи његову војну авијацију и да успешно одврати његове ракетне нападе? Курти мора да зна да није овлашћен и да нема никакво право да се бави војним и безбедносним питањима, већ да је то искључиво у надлежности мисије КФОР-а са којом војска и Министарство одбране Србије имају одличну сарадњу”, рекао је Стефановић.

Министар наводи и да је захваљујући стабилној економској и политичкој ситуацији и захваљујући сталној модернизацији нашег одбрамбеног система, на којем, наводи, посебно инсистира председник Вучић свих протеклих година, војска Србије поуздан и поштовања вредан фактор мира.

 

Подели на: