четвртак, 06. маја 2021. | 03:10

Стефановић о изјави британског амбасадора у Приштини

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић позвао је амбасадора Велика Британије у Приштини да каже ко су криминалци за које је рекао да грађани Косова не треба да гласају.

 

Волео бих да чујемо ко су ти криминалци, јер су нас убеђивали да су то дивни људи, да нема криминала на Косову. А онда кажу – немојте да гласате за криминалце”, рекао је Стефановић.Стефановић је додао да је реч о политичарима из албанског народа.

Како је навео, Србија би желела да да чује ко су ти криминалци, “јер када распише потернице да се експресно хапсе на њих нема одговора, а сви знамо каква су кривична дела почињена од стране свих тих људи од (Рамуша) Харадинаја до (Хашима) Тачија”.

“Било би корисно да чујемо од амбасадора, иако иначе нисам присталица да се амбасадори мешају у политику јер то није њихов посао… И да каже да ли поседује доказе, јер би било корисно да се поделе са међународним трибуналом и правосуђем”, рекао је Стефановић.

Одлазећи британски амбасадор у Приштини Рори О’ Конел позвао је синоћ грађане Косова да на предстојећим превременим парламентарним изборима не подрже политичаре “који су крали и чинили криминална дела”, а дају патриотске изјаве.

Подели на: