Најновије вести

Стефановић: Одлуком Суда у Скопљу погажена суштина међународног права

На одлуку Суда у Скопљу да нису испуњени услови за екстрадицију Томора Морине Србији реаговао је министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић. Стефановић каже да свако мешање политике у право увек доноси нову неправду.

 

Небојша Стефановић је рекао да одлука надлежних органа Северне Македоније да не постоје услови за изручење Томора Морине Србији говори да су погазили суштину међународног права и дубоко повредили сећање на све невине жртве које су страдале од осумњиченог Морине.

“Не може постојати оправдање да неко, ко се сумњичи за ратне злочине против цивилног становништва, буде пуштен на слободу, уместо да одговара за смрт многих недужних људи”, навео је Стефановић.

Према Стефановићевим речима недопустиво је да се у таквим случајевима било која земља води политиком.

У случају Томора Морине то је, наглашава, више него очигледно.

Додаје да свако мешање политике у право увек доноси нову неправду и увреду за жртве.

“За жаљење је и чињеница да су поједини приштински медији и званичници убрзо након хапшења рекли каква ће одлука бити, што баца сенку на регуларност читавог поступка. Потерница Републике Србије за Морином наравно остаје на снази, ратни злочини не застаревају и зато очекујем да он, кад тад, одговара за тешке злочине које је починио на Косову и Метохији”, закључио је Стефановић.

Подели на: