Најновије вести

Стојановић: Нервоза са косовске стране говори да су незадовољни оним што су потписали у Бриселу

Државни секретар Министарства привреде Србије Бранимир Стојановић каже за Косово Онлајн да изјава бивше чланице косовског преговарачког тима Едите Тахири “да ћемо имати рат уколико Србија не призна независно Косово у постојећим границама”, долази од политички ирелевантне особе која, како оцењује, таквим изјавама жели да себи да на значају.

 

Стојановић наводи да код једног броја бриселских преговарача из Приштине постоји потреба да давањем таквих изјава скрену пажњу јавности од оног на шта су се обавезали у Бриселу.

„Сигурно да постоји потреба код једног броја тих људи, који су учествовали у Бриселском дијалогу, да скрену пажњу са онога што јесу њихове обавезе.

Албанци нису спровели оно на шта су се обавезали Бриселским споразумом и сада је потребно да се направи неки нови хаос како би се то заборавило. Таксе су биле управо један од тих инцидената који треба да ствара нову тему, како би се заборавила њихова обавеза да спроведу Бриселски споразум.

Сва та нервоза и незадовољство говори о томе колико су незадовољни оним што су потписали, оним на шта су пристали и зато морамо да инсистирамо на миру, на стабилности и на томе да спроведу оно на шта су се обавезали“, напоменуо је Стојановић.

Како су јуче пренели приштински медији, бивша чланица преговарачког тима Косова Едита Тахири је на конференцији “Пут ка коначном споразуму између Косова и Србије” у организацији Демократског института Косова изјавила “ако Србија не призна Косово у постојећим границама, као независну државу, имаћемо и рат“.

Подели на: