Најновије вести

Стваралаштво Срба са КиМ на Сајму књига у Београду

Канцеларија за КиМ ће и ове године представити издаваштво и стваралаштво Срба са Косова и Метохије на Сајму књига у Београду, а сутра у Хали 1 Београдској сајма, свечано ће бити отворен штанд Канцеларије за КиМ у присуству директора Канцеларије Петра Петковића.

 

 

Сваког дана од 23. до 30. октобра на штанду Канцеларије за КиМ у оквиру 65. Сајма књига публици ће се представити песници, уметници и научници са територије Косова и Метохије, као и књижевници и научни радници који се у свом стваралаштву и научним радовима баве питањем Косова и Метохије.

На овај начин, Канцеларија за Косово и Метохију ће, као и ранијих година, посетиоцима сајма пружити увид у богатство научног, културног и уметничког ставралаштва наше јужне покрајине.

Поред ових активности, на другом штанду Канцеларије за КиМ у Хали 4 на 65. Међународном сајму књига у Београду, представиће се Дом културе Грачаница, Установа за културу, Дом културе „Стари Колашин“, Правни факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Српска солидарност, Факултет уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Представиће се и Учитељски факултет у Призрену са привременим седиштем у Лепосавићу, Агенција за издавачку делатност Лестве, ЈП Мрежа Мост, Факултет техничких наука Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Установа за новинско издавачку делатност Панорама – Јединство, Градска библиотека „Вук Караџић“, Институт за српску културу Приштина.

Како је наведено у саопштењу Канцеларије за КиМ, на сајму ће се представити и Факултет за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Лепосавићу, Медицински факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Сербика, Национална асоцијација студената „Сви за Космет“, Друштво књижевника Косова и Метохије, Природно математички факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

На штанду Канцеларије за КиМ, представиће се и Дом културе „Свети Сава“ Исток, Архив Косова и Метохије, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Филозофски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Подели на: