Најновије вести

Свећља поручио да Косово има капацитете да уклони барикаде на северу

Министар унутрашњих послова Џељаљ Свећља каже да Косово има капацитете да уклоне барикаде на северу и у координацији са међународном заједницом процењују ситуацију за адекватан одговор.

 

 

Свећља је на свом фејсбук налогу навео да се север Косова мора што пре вратити у нормалу.

“Сваки тренутак проведен под барикадама које су подигле наоружане и криминалне групе је превише. Институције Косова имају све капацитете да уклоне барикаде и у координацији са нашим међународним партнерима процењују ситуацију за адекватан одговор”, написао је Свећља, уз форографије из своје посете прелазу Брњак на којима се види да вечера са припадницима полиције.

Српска листа: Свећља добро зна да није добродошао на северу Косова и Метохије

Долазак Џељаља Свећље на административни прелаз Брњак је још једна провокација Аљбина Куртија и његових послушника са циљем ескалације ситуације на терену, саопштила је Српска листа.

“Свећља добро зна да није добро дошао у српске општине на северу Косова и Метохије, нити има шта да тражи у нашим крајевима. Наглашавамо да је српски народ опредељен за мир на овим просторима, а Свећљине изјаве како је спреман да настави са употребом насиља и да силом уклони барикаде иду у прилог даљем заоштравању ситуације. У то име желимо још једном да нагласимо, да смо опредељени за мир, и учинићемо све да сачувамо мир и наш народ од насртаја из Приштине, али ако Куртијеве јединице покушају насиљем да уклањају барикаде, добиће одговор српског народа какав заслужују”, наводи се у саопштењу Српске листе.

Подели на: