Најновије вести

Светски дан поезије – књижевни час Радослава Златановића

НИЈП „Панорама Јединство“ и Дом културе „Грачаница“ поводом обележавања Светског дана поезије организују књижевни час истакнутог српског песника Радослава Златановића у понедељак, 21. марта са почетком од 13 часова, у Галерији Дома културе „Грачаница“.

 

Светски дан поезије прославља се 21. марта, а сврха овог дана је промоција читања и писања поезије.

Радослав Златановић је рођен у селу Мучиврце, код Косовске Каменице. Радио је као учитељ и новинар листа „Јединство“ и као дугогодишњи уредник часописа „Стремљења“. Поезију објављује од 1962. када је заједно са Лазаром Вучковићем и Божидаром Милидраговићем објавио збирку „Додир лета“, затим се ређају следеће: „Нежни убица“; „Померање сна“; „Горке светлости“; „Допевани год“, „Грачаничка вечера“, док му је последња збирка изабраних и нових песама „Велика недеља“, објављена прошле године у издању „Панораме-Јединства“. Добитник је великог броја награда и признања, међу њима и награде „Златни крст кнеза Лазара“ Видовданског песничког бденија 2013. године. Поред поезије објављује и приповетке. Од 1999. живи у Полому код Владичиног Хана.

У програму учествују: Рада Комазец, главна уредница и директорица НИЈП „Панорама-Јединство“, Ратко Поповић, песник из Грачанице, Ђорђе Јевтић, новинар и публициста, Момчило Трајковић грађански активиста и певач и Јасмина Стојиљковић, модераторка и глумица.

Подели на: