Најновије вести

“Тежак дан за Србе”; Директор КБЦ Косовска Митровица открио шта се све дешавало

Упад специјалних јединица тзв. косовске полиције у КБЦ Косовска Митровица обележио је јучерашњи дан.

 

У раним јутарњим сатима дошло је до насилног упада у КБЦ и то негде око 6 часова. Ја сам одмах обавештен, дошао сам на лице места око 6.45 часова. Затекли смо веома ружне сцене, било је око 15 возила косовске полиције односно антитерористичких јединица са дугим цевима, међу којима је било и цивила који су носили прслуке полиције такође са дугим цевима. Оно што је још страшније, ту су била још четири возила Еулекса пуна Еулекс полицајаца који нису желели уопште да разговарају са нама када смо им поставили питање шта значи овај насилни упад у КБЦ”, рекао је Елек.

Како је рекао, косовска полиција није желела да разговара са њима на српском, већ искључиво на енглеском или албанском језику.

“На питање командиру те јединице шта траже са дугим цевима у болници, рекао ми је да је добио налог од суда да претресу одређене објекте. Рекао сам да за тим нема потребе и да смо спремни да им отворимо врата било ког објекта, да им овде није место. Насилно су разбијена врата вешернице, неколико врата у котларници и одузет је видео надзор са капије КБЦ”, објаснио је Елек.

Елек је казао да је на крају добио папир на албанском језику у којем пише да у КБЦ није пронађено ништа, што је само још један доказ да је упад у болницу само наставак свакодневног дугогодишњег малтретирања српског народа.

“Овај упад је само наставак вишегодишње тортуре од кад је Аљбин Курти на власти”, закључио је Елек.

Пре упада, медицинско особље је и раније доживљавало нападе од стране Куртијеве полиције.

“До сада смо забележили у последња три месеца 178 заустављања санитетских возила. То су возила у којима време некад значи живот. Одузимани су лекови, малтретирани и хапшени возачи, малтертирани и пацијенти заједно са возачима”, казао је.

Више о томе сазнајте у видео-прилогу у наставку:

Осим тога, за ТВ Прва је говорио и Срђан Симоновић из Хуманог центра Косовска Митровица.

Симоновић је нагласио да је његова организација упозоравала на јачање тензија и опасност од ескалације ситуације на КиМ, међутим, како је рекао, нису наишли на разумевање међународне заједнице.

Подели на: