Најновије вести

Тодић: Под константним смо притиском; Тражимо да се испуне наши захтеви

Некадашњи градоначелник Лепосавића Зоран Тодић је у изјави за ТВ Мост рекао да су становници четири општине на северу КиМ под константним притиском и да ће народ долазити на протесте до испуњења захтева.

 

 

Ово је седми дан како је зграда општине окупирана, насилно заузета од стране припадника Косовске полицијске службе, који су на силу овде увели тзв. градоначелника, господина Хетемија, који нема нити легалитет, нити легитимитет. Ови избори на којима је Хетеми изабран, су протекли тако да ниједан Србин, Бошњак, Горанац, нити Ром са ове општине није изашао на те изборе. Такође је много мањи број Албанаца, који живе у три села на овој општини, је изашао на изборе него ранијих година. Тако да је нешватљиво да поред свих упозорења, апела, чак и од стране америчког амбасадора Ховенијера, они шаљу те тзв. градоначелнике у зграде општина, иако нису добродошли. Тако смо у петак овде имали немиле сцене и повређене људе.

Тодић наглашава да ово није ништа ново, да смо и раније имали одлуке које су усмерене против српског народа од стране актуелне Владе из Приштине.

“Четврти дан како се народ овде окупља са истим захтевима: да ову зграду напусте господин Хетеми и његови сарадници, као и припадници Косовске полиције, како би се омогућио улазак у зграду свих запослених који стоје испред зграде”, каже Тодић.

Он истиче да је у Лепосавићу живот стао, да деца не иду у школе и вртиће, свуда је бодљикава жица.

“Ова зграда овде је жила куцавица Лепосавића, јер свако ко треба да обави неки посао, да подигне неки документ, то би урадио у овох+ј згради, а то је данима немогуће. Ово што је урадио Курти, са овом неразумном акцијом довођења нелегитимних градоначелника, само указује на то да је живот овде све тежи и да смо под константним притиском, посебно становници у четири општине на северу Косова и Метохије”, закључује Тодић.

Подели на: