Најновије вести

Туча у косовској скупштини, Курти поливен водом

Сукоб посланика владајуће странке Самоопредељење и опозиционе Демократске партије почео док је за говорницом био премијер Аљбин Курти, када му је пришао посланик Мергим Љуштаку и полио га водом.

 

 

Министар Хекуран Мурати је устао да заштити Куртија, а Љуштаку се окренуо и према Беснику Бисљимију, док га је овај гађао флашом воде и погодио у лице.

У физичко гурање и ударање су се укључили и остали посланици ДПК-а и владајуће странке.

Тада је интервенисало обезбеђење Аљбина Куртија, покушавајући да растера умешане у физички обрачун, све док премијер није уклоњен из масе.

За то време чуло се како председник парламента Гљаук Коњуфца позива на смиреност.

Између опозиционих странака и владајућег покрета Самоопредељење месецима траје неслагање око политичких збивања на КиМ, а пре свих због ситуације на северу, због које опозиција тражи смену владе Аљбина Куртија и нове изборе.

Сукобу посланика претходило је постављање натписа “Здраво” на говорници и једној од клупа за министре, а онда и придодавање фотографије премијера Аљбина Куртија у лику Пинокија.

Председник скупштине одредио је вишесатну паузу након сукоба посланика.

Нешто касније у односу на догађања у скупштини испред ње дошло је до сукоба активиста Социјалдемократске партије, настале од незадовољних Куртијевих присталица и полиције.

Полиција је намеравала да спречи активисте СДП-а да организују перформанс којим су посланици те странке хтели да укажу на прислушкиване, а објављене разговоре шефа посланичке групе Самоопредељења Мимозе Кусари-Љиља са чланом Српске листе Славком Симићем.

Подели на: