Најновије вести

Твитер “окршај” Виоле вон Крамон и Ричарда Гренела

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел и известилац за Косово у Европском парламенту Виола Вон Крамон разменили су оштре поруке када је реч о наставку дијалога Београда и Приштине.

 

Виола фон Крамон је на Твитеру написала да не верује изјавама специјалног изасланика САД Ричарда Гренела да идеја о размени територија не припада америчком председнику Доналду Трампу, већ његовом бившем саветнику, Џону Болтону.

У оштром одговору на пост градоначелника Приштине Шпенда Ахметија на Твитеру, Вон Крамонова је рекла да лидери у Приштини морају озбиљно да схвате спољну политику.

На твит Ахметија да, док је он био задужен за преговарачки тим, ниједан представник САД никада није споменуо размену територија, Виола вон Крамон је написала да је дошло време да се Приштина озбиљно позабави спољном политиком.

“Свакако, крив је Џон Болтон што људи разговарају о размени територија. Сада се јадни Ричард Гренел мора борити против ових спекулација…Ма немојте. Оставите по страни ове приче”, написала је Виола вон Крамон.

Гренел је у одговору поручио да би, уместо што критикује све што Трампова администрација чини ради нормализације економија Београд и Приштине, требало да се бави питањима која јој припадају, и навео визну либерализацију за становнике КиМ.

“Урадите свој део”, истакао је у одговору Гренел.

Подели на: