Најновије вести

У Јужној Митровици око стотину окупљених Албанаца упркос упозорењима полиције и министра да је позив на протест лажан

У Јужном делу Митровице у близини главног Ибарског моста у 12 сати почео је миран протест Албанаца, једне групе углавном веома младих људи. Окупило се је око стотину њих и носе заставе Албаније и УЧК, како преноси репортер Радија Косовска Митровица.

 

 

Протест обезбеђује Косовска полиција а приметне су и патроле ЕУЛЕX а и италијанског КФОР а. Протест прате бројне новинарске екипе, како албанских такои српских редакција.

Подсећамо да је Косовска полиција и миноистар унутрашњих послова Дзељаљ свећља упозорио раније грађане да се не одазивају позиву са друштвених мрежа који подстичу „непотребна окупљања“.

Свећља је нагласио да, према проценама косовских безбедносних институција, позив шире непознате особе и „сумњиви профили“ на друштвеним мрежама.

У сличном тону претходно се огласила и Косовска полиција која је такође позвала грађане да овакве позиве игноришу, наводећи да стижу” од разних појединаца и профила у којима се позивају албански грађани да учествују у наводном масовном протесту данас у 12 часова у Јужној Митровици наводно са намером за марширање на север земље“, поручили су из КП.

Подели на: