Најновије вести

У Косовској Митровици и Лепосавићу почело потписивање петиције за смену градоначелника

Потписивање петиције за смену председника општине у северном делу Косовске Митровице и Лепосавићу почело је данас тачно у девет часова, а грађани ће моћи да потпишу петицију данас и у наредним данима од 9 до 15 часова

УКосовској Митровици грађани потписују петицију у спортској хали где се данас већ у 9 часова окупило се више стотина грађана који чекају свој ред како би потписали петицију.
Сања Лазаревић Кртинић, члан групе која је иницирала поступак за смену градоначелника у северном делу Косовске Митровице, саопштила је раније да су добили сва потребна документа да започну са прикупљањем потписа за опозив градоначелника.
Укупно 18 пописивача сакупља потписе, а петицију могу потписати само грађани који су уписани у бирачки списак у општини Северна Митровица.
Према подацима које је ЦИК доставио иницијаторима петиције, у бирачки списак у општини Северна Митровица уписано је 18.200 гласача, а да би се петиција покренула, неопходно је 20 одсто, односно 3.640 потписа.
И у Лепосавићу потписивању петиције одазвао се велики број грађана а потписивање се врши на платоу испред зграде Општине
Према речима члана иницијативне групе из те општине Веселин Радовић петиција је организована како би се сменили нелегални и нелегитимни представници власти.
Према подацима ЦИК-а, укупан број грађана са правом гласа у општини Лепосавић је 13.441, а од тог броја потребних 20 одсто грађана који треба да потпишу петицију је 2.689.
Рок за прикупљање потписа истиче 22. јануара, а уколико Иницијативна група не успе да их прикупи до тог датума, имају право да затраже додатних 15 дана од косовског Министарства администрације локалне самоуправе.
С.К.
Подели на: