Најновије вести

У општини Грачаница до 11 сати гласало 13,11% гласача, гласање протиче регуларно

Према подацима Централне изборне комисије на територији општине Грачаница од уписаних 20 671 бирача, своје гласачко право до 11 сати обавило је 2 582 граћана, односно 13,11% бирача.

 

Резултати излазности на нивоу читавог Косова су нешто нижи и они износе 8,26 % .

На бирачким местима није било пријављених неправилности, а гласање се одвија уз поштовање свих препоручених мера против ковида 19.

У Грачаници избори протичу регуларно.

Свих тринаест бирачких центара на територији општине Грачаница отворени су јутрос на време. Могућност гласања има 20 671 гласач. Бирачки центар у Грачаници у ОШ Краљ Милутин има осам бирачких места и на њима право гласа има 7 393 гласача. Како смо сазнали на лицу места до сада све протиче регуларно.

За председника општине надмећу се два кандидата, Љиљана Шубарић која је своју грађанску дужност обавила у бирачком центру Доња Гуштерица и Бранимир Стојановић у бирачком центру у Грачаници. Гласао је и досадашњи градоначелник Срђан Поповић, као и председник привременог органа скупштине града Приштина Љубинко Караџић.

Приметно је интересовање наших суграђана и све већи број људи који долазе на бирачка места.

Подсетимо, бирачи могу само уз маску и поштовање физичке дистанце да уђу на своја бирачка места без поседовања било каквог доказа о вакцинацији или теста, што није случај са учесницима у бирачком процесу.

Мештани општине Грачаница очекују отварање нових радних места, како би млади остали на централном Косову, као и да се безбедносна ситуација подигне на виши ниво.

Подели на: