Најновије вести

У Приштини покрећу истрагу о цурењу информација о акцији полиције у Митровици и Звечану

Инспекторат косовске полиције покренуо је истрагу о могућем цурењу информација о акцији полиције 13. октобра када је у Северној Митровици и Звечану дошло до сукоба локалног сатновништва и наоружаних полицајаца, у којем је више људи повређено, а Срећко Софронијевић погођен метком у леђа.

 

“Полицијски инспекторат Косова по службеној дужности започео је прелиминарну истрагу због сумње на неовлашћено одавање информација о полицијској акцији од 13.10.2021. године коју је спровела КП у Северној Митровици”, наводи се саопштењу инспектората достављеног приштинским медијима.

Полиција је акцију у више градова на Косову и Метохији правдала борбом против шверца и организованог криминала, и у северни део Митровице и Звечан, са претежно српским становништвом, уз царинике и порезнике, послала и наоружане специјалце и оклопна борбена возила.

Полиција се након сукоба са демонстрантима повукла а директор полиције Самедин Мехмети је неколико сати након акције изнео сумњу да је можда дошло до цурења информација.

Мехмети је навео да полиција у Митровици и Звечану на више локација није могла да заврши акцију јер се окупио велики број грађана, како би по њему, “опструисао полицијске службенике”.

Током операције у Митровици и Звечану, повређено је неколико десетина цивила и полицајаца. Полиција је ухапсила осам особа, док је за 10 других расписала потерницу, од којих је четири ухапсила неколико дана касније.

Подели на: