У српским срединама на КиМ 105 новоинфицираних

Апел локалних самоуправа и представника институција грађанима да се пријаве за вакцинацију

 

 

Према данашњима подацима, у српским срединама на Косову и Метохији, регистровано је 105 нових случајева заразе вирусом корона, на основу 218 обрађених узорака у пи-си-ар лабораторији у Косовској Митровици, док је једно лице преминуло. Истовремено из изолације је изашло 17 лица, саопштено је из Кризног штаба општине Косовска Митровица.
У Косовској Митровици евидентирана су 42 новооболела, у Звечану 20, у Лепосавићу 11 и у Зубином Потоку 5. На централном Космету регистровано је 27 случајева и то 7 у Прилужју, 6 у Гњилану, 5 у Косовској Каменици, 4 у Штрпцу, 3 у Грачаници а два случаја су забележена и у Призрену.

Активно је 612 случајева.

Из Привременог органа општина Косовска Митровица и Звечан, као и из Косовскомитровичког управног округа, упућен је апел грађанима да се пријаве за вакцинацију.
Из Привременог органа општине Косовска Митровица подсећају да борба са ковидом19 траје већ годину дана и да је овај невидљиви непријатељ однео много жртава.
„На пут му можемо стати једино ако стекнемо колективни имунитет, а за то више није довољно да што већи број људи прележи ковид19, већ и да се што више грађана вакцинише. Држава Србија и председник Александар Вучић, су свом народу на Косову и Метохији, међу првима, омогућили вакцине, што је још један доказ да смо део државе Србије. Челници општине као и представници Српске листе су, као путоказ свом народу, међу првима извршили имунизацију кинеским вакцинама”, наводи се у саопштењу.
Такође, потпредседник Српске листе Игор Симић, градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић и ректор Приштинског универзитета у Косовској Митровици Здравко Витошевић упутили су апел грађанима да се што пре вакцинишу како би се спречило даље ширење коронавируса.
Апел грађанима да се у што већем броју одазову вакцинацији је стигао и из Дома здравља Косовска Митровица.
С.К.

 

Подели на: