Најновије вести

Ухапшен командант полиције у Зубином Потоку, Срби блокирали пут

Према изворима, током акције која се одвија на северу земље, командант Косовске полиције у Зубином Потоку, који је из српске националности, ухапшен је.

 

Међутим, око 100 српских становника окупило се и блокирало пут за Митровицу, што је онемогуц́ило саобраçај, јавља Косовапресс. Пут је блокиран возилима и камионима. Иначе, на овај догађај вец́ су реаговали највиши званичници земље, али и Србије.

Косовска полиција саопштила је да полицијска операција која се данас спроводи у северној Митровици и региону јужне Митровице нема никакве везе са убиством хероја Енвера Зимерија и бившег политичара Оливера Ивановиц́а, како је наведено у неколико српских и локалних медија .

“Овој полицијској операцији претходила је једномесечна истрага ПИК-а и КП-а предвођена Специјалним тужилаштвом Косова, што је резултирало основаном сумњом да су неки полицајци и неки грађани учествовали у криминалним активностима или организацију криминалне групе и друга наведена кривична ђела. Ова полицијска операција је још увек у току. Као резултат отпора у северној Митровици, полицајац је рањен, али није у опасности за живот, док су до сада неки полицајци и грађани били ухапшени заплењено и оружје “, саопштила је полиција, преноси Коха.нет.

Подели на: