субота, 10. јуна 2023. | 03:58
Најновије вести

Упокојио се директор Јединства -“Панорама” Светозар Влаховић

У Београду је изненада после краће, невидљиве и опаке болести, Ковид -19 затворио овоземаљске двери Светозар Влаховић, дугогодишњи директор “Панорама” -ЈЕДИНСТВО. Отишао је брзо и изненада , а код својих ближњих породице родбине , пријатеља и сарадника оставио тугу и бол. Јер, нестала је једна необична људска појава и природа , нестао је добар, харизматичан човек, велики интелектуалац наш директор Светозар. Био је дугогодишњи новинар и главни и одговорни уредник “Јединства”.

 

Влаховић је рођен у Пећи, где је завршио основну школу и гимназију а Филозофски факултет завршио је у Приштини.
У Јединству је почео са радом као спортски новинар, пратећи највише шах, а као шаховски мајстор је стекао пријатеље међу највећим шаховским велемајсторима света.
Као главни и одговорни уредник био је у најтежем периоду по српски народ на Косову и Метохији, када су настала политичка превирања, али и појава терори зма на Косову и Метохији. Но, Влаховић је знањем и умењем успео да целу редакцију постави на право место и на најбољи могући начин односи се према свим догађајима, знајући да одоли и најтежим искушењима.
Тешко је прихватио 1999. годину и протеривање свог народа са Косова и Метохије али и протеривање саме редакције Јединства из Приштине.
Изнад свега Влаховић је био велики интелектуалац, велики познавалац укупних прилика на Косову и Метохији, Србији а и шире. Имао је ширину, знање и најбољи однос са људима, обичним човеком и свуда је био поштован и уважаван.
Смрт је знала добро себе да части, а нас да осиромаши за један прави људски живот. Зато сада када га испраћамо у вечност и у небеска коначишта, знамо да за њим не тугују само Гоца и Маја, за њим тугују запослени и сарадници Панорама -Јединство и сви који су добро знали његову чисту и добру душу. За њим данас тугује и његово родно Косово и Метохија, оне горе и воде Бистрице, оно небо и тло на ком је рођен, проходао и проговорио и оставио онај траг у људском трајању. Нека твоја душа путује у небеске висине наш драги пријатељу, сарадниче и директоре.
Редакција листа “Јединство”

Подели на: