Најновије вести

Ускоро санација путева

Општина Грачаница

 

 

У првим данима пролећа трагови зиме, односно снежних и кишних падавина, најбоље се виде на путевима који су услед истих оштећени. Готово да нема пута у централном делу Косова и Метохије а да се на некој његовој деоници није појавило теже оштећење које ствара проблеме учесницима у саобраћају.

Између осталих, и ово је било тема Општинског одбора за јавне службе на састанку одржаном у Грачаници. Директор поменутог одељења Владица Трајковић каже да је Општинско одељење урбанизма на себе преузело обавезу насипања, асфалтирања и санирања путева, и да тај део није у надлежности Одељења јавних служби.

-Прошле године је акценат стављен на асфалтирање улица и завршено је у том смислу око 10 километра путева. Зимски период и лоше време додатно је оштетило поједине путеве и верујем да ће се ускоро кренути са санацијом. Ми смо као одељење одвојили одређена средстава како би помогли Општинском одељењу урбанизма и на томе ће се радити у наредном периоду, казао је Трајковић.

Према његовим речима, ускоро ће се кренути и са чишћењем речних корита и радови ће се одвијати у складу са временским приликама. Подсетимо, ранијих година је услед великих падавина и затрпаности речних канала долазило до полава у општини Грачаница које су нанеле веће штете мештанима многих села. Трајковић је још једном апеловао на грађане да не бацају смеће и други различити отпад у кишне канале и речна корита јер, како је нагласио, општински буџет није довољан да се издвајају велика средства на годишњем нивоу за чишћење.

-Са лепшим временом кренућемо са чишћењем, формирањем и обликовањем речних корита. Желим да апелујем на свест грађана да чувају своју животну средину и да не бацају отпад и смеће у речна корита и кишне канале. Кренућемо са чишћењем према потребама и приоритетима, каже Трајковић и додаје да ће ускоро почети чишћење дивљих депонија на територији ове локалне самоуправе, у сарадњи са ЈКП ”Екологија” из Грачанице.  М.Ч. 

Снимио:В.Тодић

Подели на: