Најновије вести

„Успавана лепотица“ одиграна у Гораждевцу

Представа “Успавана лепотица” након Доње Гуштерице приказана је данас и у Гораждевцу. Глумци Народног позориишта Приштина, успели су да насмеју и пошаљу поучну поруку деци из Гораждевца.

 

“Највише ми се свидело како су се принц и принцеза спријатељили“, каже Јулијана из Гораждевца.

„Највише ми се свидело то што је представа била смешна и пуна шале“, рекао је након представе Бранко.

„Мени се највише свидело када су се принц и принцеза заљубили“, каже Нађа.

„Принцеза се постаје тако што си добар и уз пуно љубави“, рекла је након представе Неда.

Глумица Јасмина Стојковић каже за Радио Гораждевац да дечији репертоар веома драгоцен за Народно позориште из Приштине.

„За нас глумце је посебно задовољство и захвални смо управи, а изгледа и деца на КиМ, што смо почели са репертоаром и пригодним представама за децу. Сматрам да је веома драгоцен тај део репертоарски нашег позоришта. Ево, ово је друга позоришна представа за децу коју смо направили , после новогодишње представе „Две новогодишње јелке“, тако и ова упсвана лепотица. Играмо је за децу на целом Косову и Метохији и хвала Богу па имамо коме да је играмо, и има наше деце, и надамо се да ће их још бити па ћемо ми правити још представа за децу“, каже Јасмина Стојковић.

Представу је, према сопственом тексту, режирала чланица Приштинског позоришта Радмила Кнежевић. Она каже да је значајно да позориште долази у средине као што је Гораждевац.

„Ми сви знамо да можемо негде да их одведемо да они нешто гледају, али ако их стално водимо негде да они нешто доживе онда ће они научити да треба негде да оду да би нешто доживели у животу. Али ако ви доводите позориште код њих и ако доводите разне културне садржаје и остало онда ће деца шватити да у ствари и ту где живе може да им буде лепо и да не морају да иду на неко друго место да би нешто доживели“, изјавила је Радмила Кнежевић.

Кнежевићева каже да је у плану још једна дечија представа са којом ће доћи у Гораждевац. Додала је да је почела са радом и школа глуме Народног позоришта из Приштине.

„Планирамо да са том школом обиђемо и остале енклаве и остала места где има наших људи и да некако приближимо деци Косова и Метохије ту Позоришну уметност“, каже она за Радио Гораждевац.

Представа “Успавана лепотица”, Народног позоришта из Приштине рађена је у сарадњи са Домом културе у Грачаници.

Подели на: