Најновије вести

Усвојен Годишњи извештај о раду

У Грачаници одржана редовна седница Скупштине ДНКиМ

 

 

Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) одржало је у Грачаници редовну седницу Скупштине на којој је поред усвајања Годишњег извештаја о његовом раду, одлучено да се избори за председника поменутог друштва одрже у другој половини фебруара наредне године.
Новинарка и чланица Извршног одбора ДНКиМ Оливера Радић рекла је да је друштво у протеклих 12 месеци било веома активно иако су га пратили проблеми у вези са некомплетним руководством. Она је истакла да се се залагали за бољи положај новинара, указивали на кршење њихових права, али и да су обављали редовне активности попут подсећања на отете и убијене колеге.
Радић је подсетила и да је Изборна скупштина ДНКиМ одржана у децембру прошле године и да је тада изабрано ново руководство.
-За председника је изабран Дарко Димитријевић који је неколико месеци касније поднео оставку. Уручена су признања Бели и Црни божур за најбољу и најлошију сарадњу са медијима. Такође, почетком маја по девети пут постављена је плоча на месту отмице колега Ђура Славуја и Ранка Перенића код Ораховца. У септембру је в.д. председница ДНКиМ Зорица Воргучић поднела оставку и напустила Извршни одбор. У октобру смо организовали скуп подршке Џулијану Асанжу, рекла је Радић.
На Скупштини ДНКиМ усвојен је и предлог да се годишња скупштина друштва од наредне године одржава седам дана уочи годишње скупштине Удружења новинара Србије у Београду.
Друштво новинара КиМ расписало је конкурс за новинарске награде за 2022. годину који траје до 30. децембра у поноћ. Награде – по једна – се додељују за најбоље остварење у три категорије: телевизијско новинарство, новинарство на радију и новинарство у штампи. Конкурс за поменуте награде расписан је у сарадњи са Мисијом ОЕБС на КиМ.
Када су у питању планови за наредну годину, радиће се на изградњи Новинарског дома у Грачаници, обилазити српске редакције на КиМ како би се упознали са евентуалним проблемима, радити на аповећању броја чланова и радити са младим колегама.

М.Ч.

Подели на: