Најновије вести

в

Општина Грачаница

 

 

На спортском игралишту ОШ ”Угљаре” у Угљару код Косова Поља догодио се нови инцидент. Наиме, група албанских дечака ушла је на игралиште и према речима директорице школе Весне Мартиновић, захваљујући брзој акцији полиције спречен је сукоб са групом српских дечака.
-Сукоб о коме причам спречен је јуче, али се нови инцидент догодио и данас поподне. На сву срећу српске деце није било на терену, али су се зато уплашила деца која похађају наставу од првог до четвртог разреда. Полиција је дошла на наш позив, разговарала са њима и они су отишли. Међутим, недуго након одласка полиције вратили су се опет. Нисмо по други пут звали полицију јер су тада деца већ отишла кући, рекла нам је директорица школе Весна Мартиновић и додала:
Можда ће ово звучати као мали инцидент, или да желимо да ширимо панику, али ми смо заиста уплашени. Страхујемо да се из овога може догодити нешто страшно и сви смо узнемирени.
У протеклих годину дана слични инциденти су се већ дешавали. Било је ситуација када ученици основне школе нису смели да оду на спортско игралиште, јер су тамо већ били Албанци који су ушли прескачући ограду, иако су по распореду имали час физичког васпитања.
Полиција је потврдила да су имали позив из школе у Угљару, као и да су полицијски службеници излазили на терен. У полицији кажу да није било елемената за отварање случаја.
Наставу у основној школи у Угљару слуша 91 ученик из Угљара, Косова Поља, Кузмина и Бресја. Због мера предузетих ради сузбијања ширења коронавируса, у школи наставу слушају само нижи разреди и настава им почиње у 12 часова.

М.Ч.

Подели на: