Најновије вести

Видовданска хуманитарна аукција слика за Дневни центар “Подржи ме-9 јануар”

На иницијативу Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске, а у организацији Центра за културу и начелника општине Љубише Ћосића, 29. јуна у Центру за културу Источно Ново Срајево у 19 часова биће отворена Видовданска хуманитарна аукција слика која ће трајати 10 дана, саопштио је председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.

 

Хуманитарна аукција слика одржава се у оквиру “Принципови дани у Источном Новом Сарајеву”.

“Своје слике поклонило је 18 сликара, око 30 слика из Републике Српске, Србије, овог пута највише из Херцеговине и Сарајевско романијске регије. Цена једне слике биће 500 КМ, а сав приход од продатих слика биће намењен за изградњу Дневног центра “Подржи ме-9 јануар” у Косовској Митровици, за децу и младе са потешкоћама у развоју. Након Бања Луке, Брчког, Требиња и четврта аукција у Источном Новом Сарајеву у оквиру Видовданских свечаности и програма у Источном Новом Срајеву”, каже Арлов.

Прва аукција у Бања Луци одржана је у новембру прошле године на иницијативу бањалучког сликара Бранка Милошевића који је на тај начин дао допринос за изградњу Дневног центра и помоћи деци и младим са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

“Хвала на хуманости сликарима и ауторима ових слика и дела. Позивамо све хумане људе, институције, јавна и приватна предузећа да посете ову хуманитарну изложбу у Источном Новом Срајеву, купе слику и тако помогну изградњу овог значајног пројекта од 714 м2, за чији довшетак је потребно још око 90 000 евра. Све своје хумане донације могу уплатити на жиро рачун Одбора. да га сви заједно покушамо изградити до 19. Августа, Преображења господњег ове године. Кад га изградимо као да смо манастир изградили и трајни објекат као споменик хуманости Републике Српске за нашу децу и младе на Косову и Метохији”, поручује Арлов.

Подели на: