Најновије вести

Владимир Орлић кандидат СНС-а за председника Народне скупштине

Председништво Српске напредне странке одлучило је да Владимир Орлић буде кандидат те странке за председника Народне скупштине, саопштено је након седнице.

 

 

На данашњој седници Председништва, а на предлог председника странке Александра Вучића, одлучено је да кандидат СНС-а за председника Народне скупштине је Владимир Орлић, досадашњи потпредседник парламента, рекао је након седнице члан Председништва СНС-а Никола Селаковић.

Додао је да је одлучено и да ће важније функције у парламенту и у посланичкој групи СНС-а обављати Миленко Јованов, Марина Рагуш, Невена Ђурић и Сандра Божић, а да ће се у наредном периоду одлучити које ће функције они обављати.

Селаковић је рекао да су на седници разматрана питања актуелне политичке ситуације у земљи и региону, али и тренутно најважнијим питањима, а то су питања формирања власти након избора одржаних на пролеће.

Истакао је да је први и најважнији носећи орган власти из којег проистиче свака законодавна активност из којег се бира извршна власт, Скупштина.

“У недељи пред нама приступићемо избору руководства и формирању рандих тела Скупштине. Суштинска одлука која је донета на седници Председништва СНС је да помладимо руководство, како Скупштине, тако и Владе Србије у сваком смислу те речи”, пренео је Селаковић.

Селаковић је додао да је председник СНС-а Александар Вучић овлашћен да у наредним данима води разговоре о будућој владајућој коалицији.

Седници су, осим председника странке Александра Вучића, присуствовали и Маја Гојковић, Ирена Вујовић, Небојша Стефановић, Дарија Кисић, Златибор Лончар, Зорана Михајловић, Бранислав Недимовић, Александар Шапић, Горан Весић, Владимир Орлић, Петар Петковић, Марија Обрадовић, Никола Селаковић, Братислав Гашић, Мирсад Ђерлек, Александар Мартиновић.

Подели на: