Најновије вести

Власти у Приштини забраниле Петковићу да за Видовдан буде на КиМ

Власти у Приштини, на челу са Аљбином Куртијем, забраниле су директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу да за Видовдан буде на КиМ, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Канцеларија за КиМ саопштила је да је Петру Петковићу већ годину и по дана, због противправних забрана Приштине, “онемогућено да посети Косово и Метохију и са Србима у покрајини прослави највеће празнике и уручи им помоћ”.

“До ове забране долази уочи нове рунде дијалога у Бриселу на високом политичком нивоу и нема сумње да је Курти и на овај начин желео да покаже да га никаква нормализација односа не занима и да је једина његова политика кршење свих постигнутих споразума”, наводи се у саопштењу.

Иако је Петковићева посета најављена у складу са свим важећим договорима и споразумом о слободи кретања, а сврха је била искључиво верског карактера, уз посету социјално угроженим породицама, Курти је посету забранио и тиме погазио све тековине бриселских преговора.

“Упркос свему, Београд ће наставити да помаже свој народ на КиМ и да не наседа на Куртијево тренирање мишића и провокације, а он ће у Бриселу добити лекцију какву заслужује”, закључује се у саопштењу.

Подели на: