Најновије вести

Вучевић: Курти користи нашу несрећу и спрема се да и физички преузме четири општине на северу

Министар одбране Милош Вучевић указао је на то да косовски премијер Аљбин Курти спрема акције да преузме и физички четири општине на северу Косова истичући да трагедије које су се десиле у Србији почетком маја Курти види као моменат који њему даје одређену предност.

 

 

Нажалост, ту нашу несрећу многи користе да појачају притисак на нас или дођу до свог циља – да Косово буде независна држава. Курти наставља да спрема акције да преузме и физички ове четири општине на северу Косова и Метохије и много се не потреса због наших трагичних догађаја, јер то види као мометум који њему даје одређену предност, јер се ми овде опет разједињујемо”, казао је Вучевић на ТВ Пинк.

Указује на то да Србију чекају врло тешки дани око Косова.

“Само да знате да неће због тог стати прича око КиМ. Курти има план за 28. мај да физички преузме те општине, да поскида сва српска обележја и уђе у конфронтацију са апсолутном већином становништва. А ми ћемо да причамо ко ће кога да обеси на Теразијама”, казао је Вучевић.

Према његовим речима, многи од оних који су организовали протесте у Београду “злоупотребљавају несрећиу и брига их је за Косово”.

“То је за њих као питање Мадагаскара. То могу да помену ако мисле да и ту могу да добију неку корист. Они су експерти за све – разумеју се у безбедност, саобраћај, Косово, урбанистичке планове, екологију, руде и минерале. Они све знају само на табели имају нула бодова за све што су радили”, казао је Вучевић.

Реагујући на изјаву историчара Милана Ст. Протића да су јунаци са Кошара допринели трагедији која је задесила Србију, Вучевић му је поручио да треба да га буде срамота.

“Као министар одбране морам да реагујем на скандалозну изјаву Милана Ст. Протића да су јунаци са Кошара допринели овој трагедији која нам се десила. То су људи који су бранили нашу државу у агресорском рату, па срам да га буде. Ето такви би нам дошли на власт. Ту нам је погинуло 108 јунака, нисмо их све ни нашли, нису их породице добиле и он каже да су они допринели што неки манијак убица почини што почини”, нагласио је Вучевић.

Подели на: