Најновије вести

Вучевић: Нећемо никада признати Косово, па и да нас тамо ниједан не остане

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је да Србија неће никада признати независност Косова, чак и да на тој територији не буде Срба.

 

 

Вучевић је, гостујући на телевизији Хепи, оценио да то што београдске власти дозвољавају да неко прође са исправом издатом у Приштини не значи признање Косова као независне државе, преноси Бета.

“Ако данас крене забрана динара то је порука Србима да не могу да опстану. Курти не мора да се обазире на опомене Квинте, протерује нам и терорише народ. Али он од тога нема ништа, ми никада нећемо признати независност Косова и борићемо се за нашу територију и наш народ, али је ужасно тешко”, рекао је Вучевић.

Наводи да је утисак да увек долазе лоше вести са Косова јер, како каже, режим Приштине има подршку великих сила.

“Председник Србије Александар Вучић на најбољи могући начин чува интересе Србије, а Курти је охрабрен да нас увлачи у сукобе. Курти прави историјску грешку, спроводи насиље над српском мањином, то је дугорочно неодрживо и обиће му се о главу. А те таблице које смо ми дозволили не ремете нас ништа, није успех, али није ни толика штета”, навео је Вучевић.

Поводом јучерашњег представљања опреме Војске Србије, Вучевић је изјавио да је његово министарство добило рок да до маја изађе с комплетним извештајем и анализом која се тиче суспензије обавезног војног рока.

“Значи до маја детаљна анализа са неколико опција, са оквирима, роковима, трошковима. Морамо оспособити регрутационе центре, здравствене центре, касарне. Све то треба да се припреми”, рекао је Вучевић.

Вучевић, који је и председник Српске напредне странке, је о постизборној ситуацији у Србији, рекао да су сви добродошли у Парламент, а говорећи о удруженој опозицији оценио је да насиље и опструкције неће бити толерисани.

Подели на: