Најновије вести

Вучевић: Пуштање ухапшених Срба, повлачење специјалних јединица и формирање ЗСО фундамент за деескалацију

Министар одбране Милош Вучевић изнео је четири тачке које би биле фундамент деескалације на Косову, које укључују пуштање недавно ухапшених Срба, повлачење специјалних јединица Косовске полиције, формирање ЗСО и учешће Срба на локалним изборима јер је, како наводи, национални интерес да дође до политичког решења.

 

Вучевић је на Инстаграму оценио да је ситуација на Косову сада већ у континуитету веома тешка,

“Мора да се прича, под један о пуштању свих који су противзаконито ухапшени. Мора да се прича о моменталном повлачењу специјалних полицијских јединица. Мора да се прича о формирању Заједнице српских општина. И да се прича о учешћу Срба на изборима за локалне самоуправе. То су по мени четири тачке које би морале да буду фундамент решења ове ситуације, ако желимо да заиста идемо у правцу деескалације“, истакао је Вучевић.

Он је додао да је неспокојан, јер једнострани потези Приштине и Аљбина Куртија представљају насиље.

“Политика Аљбина Куртија, политика Владе у Приштини, директно је опасност за безбедност Србије. Он суштински намеће насиљем и једностраним потезима своју политику. Зато сам ја неспокојан и зато нисам сигуран да видим решење политичким путем и дај Боже да је то могуће, јер је Србији то преко потребно. Наш животни, национални интерес је да дође до политичког решења”, рекао је Вучевић.

Подели на: