понедељак, 29. маја 2023. | 04:09
Најновије вести

Вучић адмиралу Манчу: Молим да НАТО заштити наш народ на КиМ

Председник Србије Александар Вучић састао се са командантом Команде здружених снага НАТО-а, адмиралом Стјуартом Манчом, с којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији, као и о сарадњи с НАТО-ом у оквиру политике војне неутралности Србије.

 

 

Председник Вучић и адмирал Манч су разговарали о унапређењу сарадње Србије и НАТО-а на различитим нивоима и сагласили се да је за јачање међусобног поверења најважнији редован дијалог званичника обе стране, наводи се у саопштењу Председништва.

Вучић је навео да припадници Кфора имају важну улогу у одржавању мира и стабилности, као и у заштити Срба и других неалбанских заједница на Косову и Метохији.

“Желимо да видимо мир и стабилност више од свега. Молимо вас само да заштитите наш народ на Косову и Метохији у складу са Кумановским споразумом и Резолуцијом 1244 Уједињених нација”, истакао је председник Вучић.

Адмирал Манч је захвалио на доброј сарадњи Србије са Кфором и истакао да НАТО цени Србију као партнера, притом поштујући њену војну неутралност, закључује се у саопштењу.

Подели на: