Најновије вести

Вучић: “Брутално и грубо је прекршено право. Позивам Европљане и ЕУ”

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је пресуду Србину Ивану Тодосијевићу, коме је суд у Приштини одредио две године затвора због изјаве о Рачку.

 

Србин са КиМ, Иван Тодосијевић, правноснажно је осуђен на две године затвора само зато што је рекао истину. Истину о Рачку, истину о свему што се збивало српском народу. Осудиле су га албанске судије, иако по Бриселском споразуму морали су да му суде двојица српских и један албански судија. Брутално и грубо је прекршено право. Право и на слободно мишљење, право и на правично суђење, које смо потписали заједно са Албанцима и Европском унијом у Бриселу”, навео је Вучић.

“Позивам Европљане и ЕУ да позову Албанце у Приштини и да им кажу да морају да се придржавају онога што су потписали и прихватили. Позивам Србе на КиМ да буду уједињени и уз Ивана Тодосијевића, баш као што ћемо ми у централној Србији бити уз њега, његову породицу и целокупан српски народ на КиМ. Живео наш народ на КиМ, живела Србија”, додао је он.

Апелациони суд Косова потврдио је пресуду Посебног одељења Основног суда у Приштини, по којој је посланик косовске скупштине из Српске листе Иван Тодосијевић осуђен на две године затвора због изјава које је дао о Албанцима и догађајима у Рачку.

Разлог за подизање оптужнице била је изјава Тодосијевића поводом 20 година бомбардовања СР Југославије када је на обележавању дана бомбардовања у Звечану изјавио:

“Повод за агресију на нашу земљу била је такозвана хуманитарна катастрофа на простору Косова и Метохије, измишљени Рачак, а управо су ти шиптарски терористи који су све то измислили, чинили највећа злодела на Косову и Метохији, за која нико до дан данас није одговарао. Чинили су злочине пре НАТО агресије, убијали добре српске домаћине на свом радном месту. Свој крвави пир наставили су и током агресије, а након тога и доласком такозване мировне мисије на Косово и Метохију”.Вучић: “Брутално и грубо је прекршено право. Позивам Европљане и ЕУ”

 

Подели на: