Најновије вести

Вучић честитао грађанима Видовдан

Председник Србије Александар Вучић честитао је грађанима Видовдан, 28. јун, и поручио да је важно да баш данас још једном покажемо колико смо спремни да своју земљу сачувамо, одбранимо од сваког зла и начинимо је великом, поштованом и то на земљи, а не само на небу.

 

Вучић је указао да је Видовдан један од оних празника које смо током историје чинили великим и када смо губили и добијали, и када смо чинили велике и часне ствари, и, много ређе, нечасне.
“Видовдан је прерастао мит и постао историја, наша историја, тешка и превише крвава. Она које данас немамо разлога да се стидимо, напротив, али још мање имамо право да користимо Видовдан како бисмо обмањивали будућа покољења”, написао је Вучић на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав.
Председник је указао да ништа боље и ништа више од Видовдана не показује колико је стварање историје и будућности у нашим рукама, колико зависи од нас и онога шта, како и колико радимо.
“Убеђен да смо за то способни, верујући у Србију, у сваког човека и жену у њој, честитам вам Видовдан, наш најважнији дан, дан који ће постојати док је Срба и Србије!”, написао је Вучић.

Подели на: