Најновије вести

Вучић Додику предао преднацрт Закона о заштити српског језика и ћириличног писма

Председник Србије Алексдандар Вучић је српском члану Председништва Босне и Херцеговине Милораду Додику предао преднацрт Закона о заштити српског језика и ћириличног писма, који би требало да усвоје скупштине Србије и Републике Српске на Дан националног јединства 15. септембра.

 

 

Вучић је на Инстаграму објавио да је угостио Милорада Додика са којим је, каже, водио “суштинске разговоре о будућности целог региона”.

Како је навео, посебно су разматрали иницијативу Отворени Балкан, али и конкретне пројекте, попут изградње дела ауто-пута од Кузмина до Бјељине.

“Сагласили смо се да је сарадња између Републике Србије и Републике Српске изузетна на свим нивоима и да српски народ не сме и не може себи да дозволи било какве сукобе и повратак у прошла времена. Наше заједништво и јединствено деловање на пољу економије, културе, образовања, историјског сећања ниједног тренутка не сме бити доведено у питање”, истиче се у објави на Инстаграму.

Вучић је, како је наведено, Додику предао преднацрт Закона о заштити српског језика и ћириличног писма који би требало да усвоји Скупштина Републике Српске и Скупштина Републике Србије на Дан националног јединства 15. септембра.

Подели на: