Најновије вести

Вучић: Држава ће бити уз Србе на КиМ, предстоје им тешка времена

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће држава бити уз Србе на Косову и Метохији, који су показали да не желе да слушају ни Аљбина Куртија, ни друге, већ себе и своју савест и желе да се поштују њихова права.

 

 

Вучић је тако одговорио на питање да ли ће после 31.октобра кренути одузимање возила Србима који их нису пререгистровали, казао да се на то не може очекивати реакција међународне заједнице, јер ће сви у Квинти рећи да су против тога и да су тражили од Приштине одлагање, али да је Курти био против.

„Тешко време предстоји за наш народ, и било би сумануто да сада предвиђам било шта. Бићемо уз Србе на КиМ, који су показали да не желе да слушају ни Куртија, ни друге, већ себе и своју савест, желе да се поштују њихова права“, рекао је он.

Вучић је указао да су на северу Косова само два лица пререгистровала своја возила, а Приштина је очекивала 7.000.

Вучић: Сумњам у верзију Приштине о убиству Ивановића

Председник Србије Алекснадар Вучић рекао је данас да не зна ништа о хапшењу Србина поводом наводне умешаности у убиство Оливера Ивановића, као и да сумња у верзију догађаја Приштине.

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара да ли има информације о томе ко је Србин који је ухапшен, а који се доводи у везу са убиством и да ли је тачно да је сарадник Звонка Веселиновића.

Вучић је истакао да не зна о томе ништа, али и да се до сада показало да су током процеса све осумњичене пустили и одустали од оптужница, као и да је нема ни за Милана Радојичића.

“Они нама ништа нису послали. Сумњам у њихову верзију догађаја, с правом, на основа онога што су наше службе радиле”, рекао је Вучић додајући да о овом случају ни од њих није добио никакве податке ни папире.

Подели на: