Најновије вести

Вучић: Две пуцњаве биле један од најтежих удараца, али ћемо се подићи

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су пуцњаве које су се догодиле у ОШ “Владислав Рибникар” и у околини Младеновца један од најтежих удараца, који је Србија тешко поднела, али је истакао “да ћемо се подићи”. Председник сматра да у овом тренутку избори нису решење, али није искључио могућност реконструкције Владе јер, како је оценио, функционише као “раштимовани оркестар”.

 

 

 

Александар Вучић је, у разговору за ТВ Хепи, навео да су пуцњаве које су се догодиле у ОШ “Владислав Рибникар” и у околини Младеновца један од најтежих удараца, који је Србија тешко поднела, али је истакао “да ћемо се подићи”.

“Пали смо, али ћемо се подићи”, поручио је Вучић.

Указао је на велики број земаља које су се подигле након великих трагедија, попут САД након 11. септембра 2001. године, Немачке након упада у гимназију 2002. године, али и Норвешке након што је Андрес Брејвик побио 77 људи.

“Ми смо емотиван народ и ово је стварно погодило Србију, али ми морамо да се подигнемо. Ово је тек полувреме. Сада морамо да се вратимо и да се бавимо својом економијом, радом, напретком наше земље. Морамо да запамтимо ту децу која су страдала, а не децу монструме”, истакао је председник за ТВ Хепи.

Додао је да друштво мора да очува своје слободарске вредности и да живи нормално, али и да ове трагедије никада не заборави. “Они који су то починили добиће заслужено место, баш тамо где им и јесте. Не у наредне три године или у наредној деценији, већ до краја живота, а ми морамо да се посветимо себи, својој земљи и да гледамо како да идемо даље”, рекао је Вучић.

Подсетио је да је Србија током НАТО агресије изгубила 82 детета, али да је и тада морала да иде даље и да гледа како да се опорави од тога. “Подићи ћемо се и никада ову децу нећемо заборавити. Разговараћемо, да видимо како и на који начин да спомен обележје направимо, да њихова имена остану уклесана за сва времена”, рекао је председник.

Коментаришући данас одржан протест “Србија против насиља” који је организовао део опозиције, Вучић је рекао да је замолио да се овако нешто не организује зато што је сматрао да је то веома лоше за земљу.

Говорећи о преговорима око КиМ, Вучић је навео да је разумео тип преваре, као и да очекује велике проблеме крајем месеца.

“Покушали су на превару да поново нешто узму од Србије, а да Србија не добије ништа”, рекао је он.

Истакао је да је током преговора у Бриселу одговорио да тако нешто не може да прихвати и да нема проблем са тим да страда.

“Не бежимо од избора”
Поручио је да не мисли да су избори у овом тренутку добро решење, али да од њих никада неће побећи, као и да ће до краја месеца бити одржана Скупштина СНС-а на којој ће се чути, како је рекао, доста најава.

Вучић је навео да му се чини да Влада функционише као “раштимовани оркестар”.

“Свако има своје мишљење, неки гледају како да се провуку у кризним временима. Мораћемо то да решимо или кроз реконструкцију или нове изборе”, истакао је Вучић.

Додао је да није “диктирао” оставку министра просвете Бранка Ружића, као и да би, да је видео његову кривицу у минулим трагичним догађајима, то одмах и рекао.

“Нисам диктирао Ружићеву оставку, када сам питан шта мислим о томе, да видим његову кривицу одмах бих вам рекао. Можда сам видео у другим стварима које се тичу образовног сиситема, али то није довољно за оставку. Тако да, и то су слагали”, рекао је председник.

Подели на: