Најновије вести

Вучић: Господине Курти, ствари нису тако једноставне

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је најава укидања таксе добра вест. Коментаришући претходне изјаве Аљбина Куртија, попут оне о реципроцитету, поручио је да “ствари нису тако једноставне, као када седите у опозицији и можете да говорите без одговорности”.

 

Председник Србије је рекао да су најаве о укидању таксе на робу из централне Србије добра вест јер је она нанела велику штету како српском, тако и албанском народу.

Вучић је река и да у наредних месец дана очекује састанак са немачком канцаларком у Берлину.

“То је нешто што је очекивано, Курти побољшава своју међународну политичку позицију. Нама значи због снабдевања српског живља и даљег напретка српске економије”, рекао је Вучић.

Каже да није избор Београда с ким ће сести за сто, већ оних који су те представнике бирали, односно албанског народа. Наводи да би му било лакше да опсује неког од Албанаца и да тако прикупи политичке поене, јер се то поклапа са оним што многи осећају, али да то није његов посао.

Вучић је рекао да је сумануто говорити о тужби за геноцид и за сто посто повећавати наоружање, али да то Србију не плаши.

“Ви радите свој посао, добро је што размишљате о укидању такси, било би добро да разговарамо у будућности”, навео је Вучић.

Говорећи о Куртијевој најави економског и политичког реципроцитета, Вучић је рекао да нови косовски премијер мора нешто да понуди свом народу. Каже да, међутим, тај принцип не може да се уведе јер Београд Косово не сматра државом.

“То би било лоше за њих, они анализирају само споразуме који њима одговарају, попут признавања диплома. Међутим, таблице праве проблем, приче о енергетици, али са тим се годинама суочавамо и успевамо и да издржимо притиске, али немојте да сметнете с ума да потезање питања, значи формирање ЗСО”, рекао је Вучић.

Косовском премијеру је поручио да ствари нису јесноставне као што се њему чини.

“Курти мора да погледа и да разуме да ствари нису тако једноставне, као када седите у опозицији и можете да говорите без одговорности”, рекао је Вучић.

Поносан је што, како каже, последњих осам година није било рата и што је било петоструко мање инцидената и сукоба на националној основи, али да и даље није задовољан.

“Хоћемо да децу сачувамо за будућност, да градимо земљу, јер на простору Југославије, без Словеније, нас је било 20 милиона, а сада нас је 15 милиона”, указао је Вучић.

Подели на: