Најновије вести

Вучић: Најважније нам је јединство

Територије су битне, али су људи најважнији, поручио је председник Србије Александар Вучић и додао да морамо да будемо што снажнији, храбрији и јединственији да сачувамо јединство и националне интересе на КиМ.

 

“Било би нам другачије да смо то све знали 30 и 100 година раније”, рекао је председник у Будимпешти.

Рекао је да је срећан што су се Ксенија Божовић из ГИ СДП убијеног Оливера Ивановића и други прикључили Српској листи.

„Нама је најважније јединство, којим се супротстављамо покушајима Албанаца и дела међународне заједнице и оних које они подржавају на рушењу тог јединства“, истакао је.

Истиче да је долазак Божовић добар за СЛ, да је то озбиљна жена, као и да су добри договори о намерама да се све снаге на КиМ уједињују.

„То није питање партија, већ опстанка нашег народа“, поручио је Вучић.

Поводом посете америчких конгресмена Приштини каже да не мисли да се много мења у америчком ставу када је Косово у питању, нити смо ми на то могли да утичемо.

„Америка је велика сила, то су тактички односи да се говори да притисак мора да буде и на једној и на другој страни“, оценио је Вучић. САД поџавају независност Косова, а наше је, понавља, да извучемо највише сто можемо, а изгубимо најмање што морамо“.

„Наша позиција није лака и неће бити нимало лака“, оценио је председник.

Поводом изјаве Аљбина Кутрија да дијалог мора да постоји уз одређене услове, Вучић је напоменуо да изгледа сви имају неке услове.

„Ми немамо услове, само постоји смисао и бесмисао дијалога. Бесмислено је да разговарате са неким ко вам каже ‘уводимо таксе’. Ми других услова немамо, осим укидања такси. Ми смо за разговоре спремни, а они само да се понашају цивилизовано и у складу са нормама 21. века и потписаним споразумима“, истакао је Вучић.

Каквог смисла имају нови споразуми, ако не поштујете ни споразуме из 2006. године какав је Цефта, запитао је председник.

Подели на: