Најновије вести

Вучић: Настојаћемо да пензије прате проценат раста плата

Председник Александар Вучић најавио је да ће држава настојати да пензије брже расту, да проценат раста буде близу процента повећања плата, додајући да се држава труди да помогне најстаријима на све могуће начине кроз једнократна давања.

 

 

Вучић је, на Главном одбору ПУПС-а, казао да јесу пензије у Србији највеће, али да то не значи да су довољне, добре, и да су расле довољном брзином.

У вези са једнократном помоћи од 20.000 динара, најављеном за фебруар, рекао је да она сигурно неће свима подједнако значити.

“Можете замислити колико ће значити онима који имају пензију од 25.000 динара или пољопривредним пензионерима, који ће тако добити много више од своје пензије”, рекао је Вучић.

Рекао је да су најстарији грађани нека врста “тихе већине”, која се најмање жали, која има највише разумевање за државу, разуме спољнополитичке притиске, потребу да сачувате самосталност Србије, али и да ако је економија лоша да не можете да исплаћујете све што је обећано и учињено.

“Бескрајно сам захвалан свим нашим најстаријим грађанима, и ПУПС-у, који су када је било тешко добро разумели шта смо радили. Ја знам да и данас пензионери не живе сјајно, да има много проблема, али чињеница је да су пензије највеће у савременој историји. Добро сам разумео ваш захтев да пензије прате раст плата. Нисам сигуран да ли ће 100 одсто моћи да буде тако, али имате моје обећање да ћу се трудити да то покушамо”, нагласио је Вучић.

Вучић је казао да је све мање задовољан односом дела људи и у партији коју води, и у делу јавности, али да осећа неку врсту унутрашњег мира, због свега што је урађено, иако је још пројеката у плану.

“Заједнички мењамо Србију”, поручио је председник.

Вучић је рекао да када власт брине о будућности не брине само о деци већ и о најстаријим грађанима.

Вучић је подсетио да се завршава КЦС у Београду, у чију ће опрему бити уложено 100.000 евра, што осигурава бољи животни стандард за најстарије, али и за децу.

Приметивши да га критикују да “купује” пензионере витаминима, или најавом помоћи од 20.000 динара, Вучић је рекао да у томе нема истине, већ да они који тако говоре полазе од себе, јер су, каже, они некога морали да купују.

Захвалио је ПУПС-у на подршци његовој кандидатури на претходним председничким изборима 2017. године.

“Почећемо ускоро, од следеће недеље, разговоре о сарадњи за предстојеће изборе на различитим нивоима. Али, за мене је важно да ми покажемо према људима другачији однос, да покажемо да имамо снове, жељу да ствари мењамо суштински, да се боримо за земљу, јер другу немамо, да чувамо људе, достојанство људи, углед земље”, рекао је Вучић.

Додао је да се све време, као председник, и уз гласове грађана који подржавају и ПУПС, трудио да чува слободу, независност и самосталност Србије.

“Не бих то могао да није било и ваше подршке”, рекао је Вучић.

Кркобабић: За ПУПС и даље најважније да пензије прате плате
Лидер Партије уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић је на седници Главног одбора странке нагласио да ПУПС остаје доследан у ставу “3П – пензије прате плате”, а да подршка коју им даје председник Србије Александар Вучић преставља гаранцију да пензионере чекају бољи дани.

“Наш вредносни став да пензије прате плате био је и остао заповедни начин нашег практичног деловања. Спремност председника Вучића да нас подржи у томе је гаранција да пензионере Србије чекају боље дани”, рекао је Кркобабић.

Лидер ПУПС-а истакао је да је после Каравана ПУПС-а “Србијо, и ово је Србија” констатовано да су 134 општинских и градских одбора ПУПС-а са 110 одборника у локалним самоуправама широм Србије, као и одборничке групе у великим градовима акционо оспособљељни и у завршној фази припрема за изборе на свим нивоима.

Подели на: