Најновије вести

Вучић: Нећемо никоме дати Србију на тацни јер припада овом народу

Председник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић поручио је Приштини и свима другима да им држава Србија неће бити дата на тацни, онако како би они то волели, као и да Србија припада овом народу.

 

 

Александар Вучић је поручио да морамо да сачувамо нашу државу.

“Морамо да сачувамо државу, успећемо и у привлачењу инвестиција и у повећању БДП-а и плата и пензија, и у повећању животног страндарда, али морамо да сачувамо нашу државу”, поручио је Вучић на Конгресу СПС-а.

Каже да је претходних дана могло да се види пуно нелогичности по питању дешавања на КиМ.

“Кажу ови наши западни пријатељи и партнери, ево Приштина је деескалирала сукоб пошто су одложили изборе, а само 15 сати пре тога дошли са дугим цевима да заузимају четири просторије општинских изборних комисија на северу КиМ. Шта, нису знали 15 сати раније шта ће да ураде”, указао је Вучић.

Истакао је да приштинска власт хапси и малтретира Србе и још кажу како раде на деескалацији. И онда ујутру ухапсе Срђана Трајковића оптужујући га наводно за ратне злочине иако је готово девет година радио у косовској полицији и сада се не јавља породици и не добија лекове, рекао је Вучић.

Поручио је да нећемо никоме дати државу Србију на тацни јер припада овом народу.

“Нећемо вам дати државу Србију ни за шта на свету, не сањајте то, никада је нећете добити, држава Србија припада њеним грађанима и овом народу”, поручио је Вучић.

“Хапсе нам недужне људе, а проблем је да ли је неко чекао сат или два”

“Јуче цео дан зову, нема странца који није позвао и рекао – страшна грешка и велико рушење демократије, то што је Куртијева саветница или неко ко заступа њихове интересе, а не интересе своје земље и свог народа, чекала на административном прелазу два сата. Замислите те страшне тортуре, и онда шватите да иза свега тога, иза тих 0,1 или 0,5 одсто, стоје они који желе да Срби и грађани Србије буду такви који ће државу Србију да им дају на тацни”, рекао је Вучић.

Он је додао и да такве поруке добија на свака два сата, али да више не може да трпи ту врсту безобразлука.

“Ухапсе вам људе ни криве ни дужне, малтретирају их и не дају им лекове, а проблем је да ли је неко чекао негде сат или два, и све у складу са законом”, приметио је Вучић.

Додао је да му то шаљу цео дан и да се његова саветница мучи пошто зна на какву ће то његову реакцију да наиђе.

“Рекао сам јој да лепо свим тим безобразним типовима који то шаљу каже да више не шаљу ниједну поруку и да сам одлично разумео шта је то што раде и за шта се стварно залажу”, истакао је Вучић.

Председник је навео и да је западне представнике питао који од шест постигнутих споразума би да поштују, укључујући и седми, Лисабонски споразум, и да му је у лице речено да нема ниједног.

“Ти споразуми нам служе да бисте их ви испуњавали, да вас имамо чиме да притиснемо да испуните ваше обавезе, а ми то нећемо да испуњавамо”, пренео је Вучић шта му се поручује.

“Потпуно различити принципи у само годину дана”

Навео је пример да су високи представници у БиХ ишли са задатком да уједињују војску и полицију два ентитета, а да је онда један од њих годину дана касније у Северној Македонији раздвајао полицију на албанску и македонску.

“Потпуно различити принципи у само годину дана. Баш их брига, то је њихов интерес. Примере безобразлука на дневном нивоу могу да вам показујем до сутра и да та прича буквално нема краја. Али то не значи да ми смемо да кукамо. Не, ми морамо да радимо још више, још јаче, да будемо још мудрији и снажнији”, рекао је Вучић.

Вучић: Рачунам на СПС у будућности

Вучић је изјавио и да рачуна на СПС у будућности, као и да њега и друге представнике политичких странака који су гости на Конгресу социјалиста чека још дуг период добрих ствари за Србију.

“Имају две ствари које се тичу наше сарадње. Значајна већина људи који су подржали СПС, помогла ми је као председничком кандидату да у значајној мери однесем победу у првом кругу, хвала, то поштујем. Трудим се да бринем о сваком гласу који сте дали да због тога не будете разочарани”, рекао је Вучић.

Истакао је да је у претходних 10 година много урађено и да сигурно не би могли то лако без СПС-а.

“Тако је у 2012. БДП износио 32 милијарде евра, а ове године ће његова вредност бити 62 милијарде евра, што говори о неверовантом напретку Србије. Када нам је добро, то нећемо никада да признамо, само ћемо да кукамо”, рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да је зато важно јединство и када су политичке странке у питању.

“И зато, да ја рачунам на сарадњу са Социјалистичком партијом Србије у будућности. Желим вам велики успех, а хоћу да се захвалим лично Ивици Дачићу, јер неке од тешких реформи смо заједно изгурали. Када смо доносили тешке одлуке 2014. помагали су Ивица и Драган Марковић Палма када то није било лако, па смо успели земљу да извучемо готово из пропасти”, подсетио је Вучић.

Нагласио је да је резултат и у томе што, на пример, пензионери, како је рекао, без обзира на то што не живе “као бубрег у лоју”, знају да ће добити пензије на време и да ће бити 20 одсто веће, као и плате.

“А и наш народ на КиМ зна да се неће поновити мартовски погром из 2008. и да нећемо бежати из земље, да ћемо, ма колико тешко било, бити уз свој народ. На то увек може да рачуна и наш народ у Републици Српској. Ми поштујемо територијални интегритет БиХ, али никада нећемо свој народ оставити на цедилу”, поручио је Вучић.

Подели на: