Најновије вести

Вучић о Ђоковићу: Аустралија понизила себе, Новак добродошао у Србију

Председник Србије Александар Вучић каже да Новак Ђоковић може уздигнуте главе да се врати у своју земљу након одлуке аустралијског суда којом је потврђено укидање његове визе.

 

 

Александар Вучић је, након одлуке Федералног суда Аустралије о укидању визе Новаку Ђоковићу, рекао да се са њим чуо, да га је бодрио, да једва чекамо да га видимо у Србији и да је добродошао.

“Они који су мислили да су истерали некакве принципе само су показали да никакве принципе нису имали, да 10-11 дана малтретирате најбољег светског тенисера да бисте му 10-11. дана уручили одлуку за коју сте знали да ћете је уручити првог дана”, рекао је Вучић након гласања на референдуму.

Председник је рекао да Ђоковић не би дошао у Аустралију или би се вакцинисао да је тамошња влада рекла да онај ко није вакцинисан нема право да уђе.

“Овако сте оставили могућност за медицинско изузеће, у складу са тим је дошао, урадио све што је требало, а онда је кренуло шиканирање и малтретирање до сада невиђених размера и у смислу медијског линча, буквално лова на вештице, против једне особе, једне земље јер су на Новаку хтели да покажу како функционише светски поредак, буквално лова на вештице и да они то могу да ураде против сваког”, истакао је председник.

Додао је да се и у “бесмисленом судском процесу” видело колико тужилац лаже.

“Кажу како је у Србији испод 50 одсто вакцинисаних грађана Србије, немојте да лажете јер је званично вакцинисано 58 одсто, то је много више од оног што је тужилац рекао, то је и више него у неким земљама ЕУ, посебно земаља у окружњу, Бугарске, Румуније, Хрватске”, истакао је Вучић.

Додаје да је то био бесмислен аргумент, али да је у, како каже, орвеловским представама и то апсолутно могуће.

“Ми ћемо аустралијске спортисте колико већ у марту дочекати на другачији начин, неупроедиво бољи начин, нећемо зарад избора да се иживљавамо на њима и показујемо силу на њима, нити било шта слично, они долазе због првенства, показаћемо да смо бољи од аустралијске владе и хвала њиховом народу који воли српски народ”, сматра Вучић.

Наглашава да они мисле да су овим понизили Ђоковића 10-дневним малтретирањем, али су, додаје, овиме понизили себе”.

“Ђоковић може уздигнуте главе да се врати у своју земљу”, закључио је председник.

Подели на: