Најновије вести

Вучић примио палестинског амбасадора Мухамеда

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас палестинског амбасадора Мухамеда Набхана и обавестио га о разговорима које је српска делегација водила у Вашингтону и Бриселу.

 

Председник Вучић је амбасадору Набхану рекао да Србија поштује и чува пријатељство са Палестином и палестинским народом и да подржава успостављање трајног мира и стабилности на Блиском истоку. Он је истакао да се нада да ће две стране у будућности наћи начин да постигну договор који ће допринети бољем животу свих људи у том региону.

„Србија је посвећена унапређењу односа и са Израелом и са Палестином и жели одрживо решење на основу међународних јавно-правних норми, утврђених у УН, које би донело мир, стабилност и напредак свима“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је захвалио руководству Палестине на политичкој подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Амбасадор Набхан је рекао да Палестина цени Србију, са којом има дубоке пријатељске односе, и да је зато са забринутошћу примљена вест о могућем премештању амбасаде. Амбасадор Набхан је такође изразио уверење да ће ставови палестинског народа бити уважени од стране руководства Србије у духу традиционалног пријатељства.

Двојица саговорника су се договорили да Србија и Палестина наставе кораке за формирање Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао постојеће споразуме и помогао да се боље искористе могућности за свеобухватну сарадњу.

Амбасадор Набхан је обавестио председника Вучића о палестинском виђењу ситуације на Блиском истоку.

Подели на: