Најновије вести

Вучић: Приштина бира тренутак, молим да то не чине

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да Приштина бира тренутак да ли ће и када упасти у Валач, а он их моли да то не чине.

 

 

Вучић, на питање о томе да је упозоравао да би 6. новемба приштинске власти могле да упадну на север КиМ и заузму Валач, појаснио је да је рекао да од 6. новембра то може да се деси због односа према КОСТ.

„Тражиће разлоге у наплати струје на северу. Ову веома компликовану ствар. Покушаће да то искористе у неком тренутку за остварење неких других политичких циљева који немају везе са енергетиком“, казао је он.

Вучић је нагласио да они бирају када и да ли ће то учинити.

„Ја их молим да то не чине“, поновио је он своје раније апеле приштинским властима .

“Отворени Балкан ради на смањењу баријера, а тако и граница”

Отворени Балкан је изванредна иницијатива која ради на смањењу било каквих баријера, а тако и на укидању граница, како би људи могли слободно да путују, тргују, да постоји слободан проток капитала и услуга, нагласио је Вучић.

Он је, одговарајући на молбу да прокоментарише изјаву Едија Раме за Дојче Веле да је важно што је на јучерашњем састанку прихваћено да нема граница између Албаније и Косова, рекао да је сигуран да то Рама није баш тако изјавио.

„Био сам присутан. Уколико би Приштина ушла у Отворени Балкан, а циљ нам је да нема баријера између свих нас, могло би се рећи да нема граница између неких који имају државни статус“, објаснио је Вучић додајући да Отворени Балкан доноси велику корист целом региону.

Истакао је да се ради о причама за унутрашње албанске прилике.

 

Подели на: