Најновије вести

Вучић: Приштина нема озбиљну и промишљену политику

Председник Александар Вучић изјавио је синоћ, поводом одлуке пиштинских власти да забрани улазак министру одбране Александру Вулину и представницима војног здравства, да то није први пут и да Приштина нема озбиљну, промишљену политику, већ све раде на “дневном нивоу”.

 

На констатацију да у Приштини наводе да је још 2016. године забрањен улаз министрима војске и полиције, Вучић је приметио да је Вулин ишао неколико претходних пута на Косово и Метохију, заједно са њим (Вучићем).

“Ко ће га знати… Ако мислите да они имају озбиљну, промишљену политику… То је све на дневном нивоу, како им падне на памет, или како их из неке амбасаде позову… Као код нас до 2012. године”, рекао је Вучић.

Он је истакао и да је немогуће предвидети потезе Приштине, не само због њихове непредвидивости, већ због тога што мора да се рачуна и на страни фактор.

“А, наше је да покушавамо. И као што сте видели – рекао сам да ћемо успети да снабдемо продавнице на северу КиМ и успели смо”, подвукао је Вучић.

Вучић је одбацио критике на Вулинов рачун – да је министар одбране, а да није служио војску и истакао да министар одбране и не мора да одслужи војску, јер није због тога на том месту, већ се за министра поставља неко ко може да помогне војсци, да се залаже, да воли земљу.

“По том питању, немам сумње у Вулина. А, кад видим ко му држи придике…”, рекао је Вучић.

Вучић је навео и да су такве критике лицемерне, јер долазе и од оних који су, попут двојице лидера, долазили код њега и молили за дозволу да иду у инистранство да би се склонили од војне обавезе…

То су, додаје, били приватни разговори и не може и не жели више од тога да каже.

Како је рекао, нико нема право да се тако односи према некоме ко је чезнуо да служи војску, али због здравствених разлога није могао.

Вучић је додао и да он сам није баш чезнуо за војском, али је одслужио војни рок.

Подели на: