Вучић: Путин поштује Србију, у то нема сумње

Председник Србије Алексднар Вучић пренео је данас, после састанка са Владимиром Путином у Москви, да му је руски председник на мудар начин пренео своје мишљење по питању Косова и Метохије, пре свега, поштујући ставове Србије.

Причали смо о свим идејама у свету и начинима за решавање косовског проблема, и, ако могу тако да кажем, Путин је на један мудар начин исказао своје мишљење, пре свега, поштујући ставове Србује. Русија поштује Србију и ту нема никакве сумње”, рекао је Вучих рекао је, на питање новинара да ли му је руски председник саветовао како даље да наступа по питању решавања косовског питања на међународној сцени.
Њему је, додаје, било важно да чује Путинове ставове и мисли по питању Косова и Метохије.
“Сувише је Путин мудар и велики да би нешто радио директно, али на паметан начин уме да укаже на одређене ствари и на томе сам захвалан”, рекао је Вучић.

Вучић: Веома добар разговор с Путином, добио сам анализе и сугестије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је након састанка са председником Русије Владимиром Путином да су имали веома добар разговор о свим кључним политичким питањима, а пре свега о КиМ и целокупној ситуацији у региону и свету, као и да је од Путина добио добре анализе и одређене савете.
Вучић је истакао да је веома задовољан тим разговором и да су политички односи веома блиски између наше две земље.
“Добио сам одређене савете и добре анализе од председника Путина”, додао је он.
Каже да су разговарали и о нашим економским односима и да су две земље у прва три месеца упркос корони имале увећање трговинсике размене од седам одсто.
“То је готово невероватно, разговарали смо и шта још можемо од економске сарадње да урадимо и увећамо нашу трговинску размену”, казао је Вучић.
Каже да је било реч и о раду РЖД на српским пругама и додаје да Руси то раде веома квалитетно.
Председник Србје је рекао да је са Путином причао и о о војнотехноичкој сарадњи две землље, као и око изградње гасовода и када ће да потече први гас кроз Србију.

Путин задовољан развојем сарадње са Србијом

Између Русије и Србије развијају се веома прагматични и истовремено добри политички односи, истакао је данас председник Руске Федерације Владимир Путин на почетку састанка са својим српским колегом Александром Вучићем.
Честитао је Вучићу на изборној победи и нагласио да се односи две земље развијају у свим сферама.
Посебно се осврнуо на економску сарадњу, и подсетио да је прошле године трговинска размена порасла за 22,6 одсто, а ове године у првом кварталу је порасла за 7,7 процената.
Истакао је да ће Русија наставити са инвестицијама, те додао да ће се наставити и развој сарадње у свим другим сферама укључујући безбедносној, пре свега у одбрани против савремених претњи.
Казао је да се сарадња наставља и у војној области, култури, образовања и духовној сфери. Путин је рекао да су се две земље успешно бориле против корона вируса.

Подели на: