Најновије вести

Вучић: Раст већи од очекиваног, хвала грађанима Србије

Председник Србије Александар Вучић је навео да је Србија у првом кварталу остварила раст већи од плус један одсто и захвалио грађанима што су допринели таквом економском успеху.

 

 

Александар Вучић се обратио грађанима видео-снимком путем Инстаграм налога “будуцностсрбијеав”. Навео је да има изванредне вести и да је остварено много више од онога што је планирано.

“Поштовани грађани Србије, хоћу да вас обавестим да смо планирали да стопа раста у првом кварталу ове године буде минус 1,30 одсто, јер смо имали страховито високу базу од плус 5,2 одсто у првом кварталу прошле године, да бисмо на крају ове године успели да достигнемо стопу од 6 одсто. Имам изванредне вести за вас, и не могу да сакријем срећу и понос због тога што се налазим на челу земље која је то успела”, навео је председник.

Додао је да је у првом кварталу Србија остварила раст више од плус један, што је, како је навео, енормна разлика у односу на оно што смо очекивали, као и да је Немачка очекивала минус 1,5, а има минус 1,7 и нису задовољни.

“Србија иде страховитом брзином напред, захваљујући вама, народе, и грађанима Србије, а ако будемо имали 11 одсто у другом кварталу, а планирано је 10 одсто, бићемо шампиони у Европи по стопи раста. И на крају, све то можемо само ако нам помогнете, ако се вакцинишемо и ако се вратимо послу и раду. Живела Србија”, поручио је Вучић у видео-поруци.

Подели на: