Најновије вести

Вучић: Расту бројке, немамо довољно вакцинисаних

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да Србија једина у региону, уз Црну Гору објављује истините податке о броју тестираних и заражених корона вирусом, додајући да би ситуација са ковидом 10 била много лакша да се више људи вакцинисало, за шта им је, подсећа, држава обезбедила вакцине.

 

 

Расту бројке. Ми смо једини који стварно тестирамо и ставрне бројеве објављујемо. Ми и Црна Гора. Када видите да у Црној Гори има 260 заражених, то значи уствари 2.600, а они процентуално мање тестирају него ми. Озбиљан је проблем у Црној Гори, а ни код нас није наивно”, констатовао је Вучић.

Он је навео да неки у окружењу брину о туризму, тако да “брутално лажу”.

“Али, ако им је тако лакше, ми тај проблем немамо. Да лажемо јавност, нећемо, ни за један број. Тестирамо колико тестирамо и позиитних је онолико колико их има”, рекао је Вучић.

Додао је да је то 500, 600, 700 заражених, а биће их, каже и 1.000, 2.000 или 3.000, плаши се и 5.000, али да је важно само да се не дође опет до бројке од 9.000 или 10.000.

“Расту бројеви, наравно, немамо довољно вакцинисаних. Људи су отишли у иностранство и ако погледате бројеве у Црној Гори, јасно је да је више од половине људи који се врате из Црне Горе, заражено, да је добар део људи који се враћа из Грцке или Хрватске заражен. И, они то брзином муње прошире овде”, указао је Вучић.

Навео да лекова, болница има, али да би било много боље да смо се сви вакцинисали, јер бисмо били отпорнији и било би мање смртних случајева.

“Али, шта да радите… Не можете никога да натерате, а да кршим Устав не могу”, рекао је Вучић.

Додао је да грађани мисле да не треба да се вакцинишу, али да је на држави било да вакцине обезбеди, што је и учињено.

“А, да нисмо имали вакцине обесили би нас на Теразијама… био би опет Вучић крив. Видео сам у неким новинама да сам крив што смо имали превише вакцина…”, приметио је Вучић.

Подели на: